miercuri, 29 februarie 2012

"Ce imi dai sa te votez?"

Dupa intrebarile daca mai existam si de ce nu plecam la alte partide (detaliate in postarea precedenta), urmatoarea intrebare care ni se adreseaza in preajma alegerilor este "ce imi dai sa te votez?". Chiar si gandul unei asemenea intrebari arata cat de denaturat a ajuns procesul alegerii unei persoane intr-o functie publica.

Detinerea unei functii publice este o modalitate de a-ti servi comunitatea. Persoana aflata in functia publica este in slujba comunitatii, nu este stapanul ei. Este un adevar simplu, pe care politicienii si electoratul il uita adesea.

Raspunsul la intrebarea din titlu este simplu: pentru votul tau, nu vrei primi de la noi 2 litri de ulei si o punga de zahar (in paranteza fie spus, daca pentru asta votezi, atat vei primi in urmatorii 4 ani). Vei primi mult mai mult de atat. Sau nu vrei primi nimic. Depinde de ceea ce este important pentru tine.

Mai explicit, din punctul nostru de vedere vei primi (sintetizat la maxim) urmatorii patru ani din viata noastra, in care ne vom pune experienta si timpul in slujba comunitatii.

Din punctul tau de vedere, daca astepti pomeni periodice si ajutoare de tot soiul, atunci chiar nu vei primi nimic pentru votul tau. Credem ca nu acesta este rolul unei administratii locale.

Iti propunem sa ne votezi pentru cu totul alte ratiuni: pentru o administrare chibzuita si transparenta a impozitelor si taxelor pe care le platesti; pentru implicarea administratiei in proiecte care nu se pot realiza la nivel individual (in special in domeniul infrastructurii); pentru sprijinirea de catre administratie a antreprenoriatului si a firmelor care creaze locuri de munca.

Nimic din toate astea nu sunt bani pe care ii primesti in mod direct. Sunt doar elemente ale unui mediu prietenos, in care munca si inteligenta fiecaruia pot inflori, ducand - in final - la o prosperitate individuala mai ridicata si la mai multa libertate. Nu e prosperitatea dependenta de stat, ci cea obtinuta prin munca sustinuta si inteligenta.

Nu e un drum usor. Dar, pentru cine vrea sa il parcurga, suntem gata sa ii fim parteneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu