luni, 26 februarie 2018

Buget UAT Mizil 2018 - parcuri, zone verzi, baze sportive (3)

La capitolul "Intretinere gradini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive si de agrement", bugetul alocat pentru 2018 este de 1.389.000 lei (aproape 14 miliarde lei vechi), deci 115.000 lei/luna (1,15 miliarde lei vechi).

Din aceasta suma, 873.000 lei sunt pentru salarii personal SPGC, iar 489.000 lei pentru cheltuieli materiale.

La acelasi capitol, in 2017 au fost cheltuiti 1.126.000 lei.

Minea Claudiu-Remus
Consilier local

Un comentariu:

  1. Meserie la Gogu ' frizeru' !

    Important este faptul ca se pot plati salariile . In fond institutiile publice pentru ce altceva traiesc ? De la parlament in jos toti sint asistati social . Le dam bani fara a primi contraprestatii in schimb .
    Sa fim seriosi ! Asta nu e o forma de milostenie a noastra fata de ei ci o forma de tilharie la care ei ne supun .

    Hoarde mai mici sau mai mari care isi voteaza singure salariile din platile contribuitorilor care nu au alta treaba decit sa se conformeze platind taxe si impozite , nu ?
    Mars la munca in privat mirsavilor ! Acolo se produce valoare adaugata .

    O entitate care obtine venituri prin constringeri ale normelor, aplicate asupra produsului muncii celor care trudesc, este o entitate de trintori . O societate intreaga la cap ( educata si responsabila ) se foloseste de trintori nu se lasa tilharita de acestia .

    Materialele acelea cheltuite ( 489000 lei ) vor creste gradul de bunastare al cetatenilor . ( Va mirosi a primavara pe toate bulevardele si potecile . Ba chiar si prin ganguri si fundaturi )

    ,,Intretinere gradini publice , parcuri , zone verzi , baze sportive si de agrement ,, ???

    Numai cind citesti insiruirea asta iti imaginezi ca e plin orasul de asa ceva .
    Care gradini publice ? Eu nu am cunsotinta sa existe asa ceva nici in vocabularul cetatenilor nici in documente oficiale ( alea pe care le face publice pe site primaria ) . In realitate nici atit ....
    Care parcuri ? Acelea in care s-au construit fara logica , fara viziune si bun simt ?
    Care zone verzi ? Acelea din jurul blocurilor ? Unde primaria da in folosinta gratuita spatii ( care nu ii apartin desi o hotarire imbecila de consiliu local din 1995 stabileste astfel ) unor institutii care nu au acest drept pentru ca ordinari din acele institutii sa execute pe aceste spatii verzi constructii permanente ? ( culmea mirsaviei , cu autorizatie de construire eliberata de ....primarie ). Ce a ajuns primaria asta domnilor ? ( intrebarea nu se adreseaza celor iresponsabili )

    Orice buget public in care ponderea cheltuielilor cu salariile este mai mare de 40 % are o singura menire ; aceea de a da de mincare unor mirsavi incapabili sa isi cistige piinea in mediu concurential .

    Ma indrept cu o sugestie catre mediul privat ( persoane fizice si juridice ) ; in momentul in care , din cauze firesti / naturale , salariatii din domeniul bugetar vor ramine fara loc de munca sa nu ii angajati fratilor ! Astia merita , acum si in veci , sa le intoarcem spatele in toate modurile posibile .


    Adrian Popescu

    RăspundețiȘtergere