miercuri, 19 iunie 2019

Dupa europarlamentare. Mesajul sperantei.

Dupa 1989, de cand am implinit varsta necesara pentru a vota, am absentat o singura data de la vot: la "finala" (turul 2 pentru primar) din 2004 de la alegerile locale. Aveam de ales atunci intre candidatul PSD (Dan Iacob) si cel al PUR (Emil Proscan). O finala PSD-ALDE avant la lettre. Mi s-a parut imposibil de ales intre cele doua mizerii.

Pana la europarlamentarele din 26 mai 2019, lucrurile curgeau, din nou, in aceeasi directie pentru localele din 2020 de la Mizil. De o parte, eternul Emil Proscan, proaspat aderent la ALDE. De cealalta parte, Silviu Negraru, pe care zvonurile din oras il dau transferat la PSD. O noua finala PSD - ALDE/PUR. O noua alegere imposibila.

Scenariul acesta a fost dinamitat de ceea ce s-a intamplat la europarlamentare. PSD si PNL au obtinut sub 25%. ALDE a obtinut un mediocru 11%. Si, mai important, 18% dintre mizileni au votat pentru USR. Un mic miracol, intr-un oras cu vechi afinitati PSD-iste. O cifra care inseamna SPERANTA pentru localele din 2020.

1000 de mizileni au dat semnalul unei ruperi radicale de trecut, de un mod de a face politica, pentru interese personale sau de grup. Un semnal ca politica, inclusiv in Mizil, trebuie sa se intoarca la fundamente: servirea intereselor comunitatii, punerea in slujba ei, pentru a face mai buna viata oamenilor.

In acest context, USR devine favorita pentru Primaria Mizil. Totul tine acum de gasirea persoanei care sa se identifice cu idealurile reprezentate de USR, care sa fie compatibila cu aceste idealuri si care sa adune in jurul ei o echipa pentru Consiliul Local. Daca USR face bine aceste alegeri, va exista o a treia cale fata de Emil Proscan si Silviu Negraru, una care sa schimbe definitiv in bine fata Mizilului.

Doamnelor si Domnilor de la USR Prahova, nu risipiti aceasta sansa!

#NuProscanALDE #NuNegraruPSD.

Minea Claudiu-Remus
Presedinte PNTCD Mizil

Un comentariu:

  1. In catunul Mizil se poate readuce normalitatea , firescul . Sigur ca nu de miine . Consider ca orizontul de timp este de cca 30 de ani . Conditia esentiala ? Oameni morali , educati , firesti ; in orice loc . De la maturatorul , vidanjorul strazii pina la judecator si primar . Tilharii si secaturile trebuie izolate social . Bani publici cit mai putini si libertate deplina pentru initiativa privata . In societatea romaneasca exista multi constipati mintal ; si din cauza lor au plecat din tara atit de multi romani . Nu consider o solutie viabila faptul de a astepta disparitia lor fizica doar pentru ca nu sint capabili sa isi vina in fire . Ori ii ajutam ori ii izolam . Daca vrem normalitate trebuie sa emanam normalitate . Sa ne luptam cu noi insine pentru a face curatenie in noi si in jurul nostru . Fara compromisuri .

    Adrian Popescu

    RăspundețiȘtergere