duminică, 31 decembrie 2017

La revedere, 2017! Bun venit, 2018!

2017 a inceput bine. PNTCD Mizil era parte a unei coalitii a sperantei pentru Mizil. Din pacate, ea a inceput sa scartaie in primavara si s-a spulberat la jumatatea anului.

Toate proiectele incepute s-au blocat. Cele nou incepute, in alte conditii, sunt abia in primele faze. 2017 se incheie intr-o atmosfera trista. Din acest punct de vedere, anul 2017 este un an ratat.

In 2018, vom avea o alta abordare. Actiunile PNTCD Mizil vor fi mai putine, dar contextul va fi diferit. Ne vom concentra pe proiectele la care detinem controlul, fara a mai spera nimic de la parteneri neloiali. Timpul nostru va fi dedicat mizilenilor care cred in noi.

La multi ani, mizileni!

Minea Claudiu-Remus
Presedinte PNTCD Mizil

Un comentariu:

  1. Nu toate proiectele incepute s-au blocat . Numai cele care aduc beneficii celor care contribuie la bugetele publice s-au blocat . Proiectele care aduc beneficii ( in mod direct sau indirect ) functionarilor publici nu sint blocate .

    Pentru functionarii publici , alesi si/sau numiti , legitimi si/sau ilegitimi 2017 nu a fost un an ratat . Pentru ca aceasta categorie de indivizi a stiut intotdeauna sa isi rezerve privilegii ,pe munca celor care produc, prin emiterea de acte normative lipsite de ratiune , bun simt , consultare cu cei care platesc ( inclusiv salariile lor ) .....

    Indivizi ( neaveniti ) care au ajuns in politica nu fac altceva decit sa contribuie la jecmanirea mediului privat pentru a creste bugete publice pe care le capuseaza .In Romania antreprenorul supravietuieste in milul unei economii careia institutiile statului ii iau tot . Si sa ne fie clar ; statul sintem noi cei care muncim si platim sume imense la bugete publice si nu functionarii bugetari .

    A trai liber inseamna sa pui pe masa produsul muncii tale ; functionarul public nu stie ce inseamna aceasta bucurie si nu e in stare sa faca acest efort . El este incapabil sa traiasca astfel . El traieste cu ideea ( devenita principiu pentru el ) ca i se cuvine ; bugetul din care isi ia el salariul se formeaza ca efect al legii . In mare parte legi care ii favorizeaza existenta .Tocmai de aceea functionarimea publica a devenit o hoarda . Sigur sint si exceptii , minuscule ..... Unui antreprenor nu legile imbecile ii aduc clienti si implicit profit ci munca . De aceea am respect pentru antreprenorii care nu fac afaceri cu institutiile statului . Legile firesti , naturale sint cele dupa care traieste un antreprenor . Un functionar bugetar traieste insa dupa legi care ii fac buzele captive unui miner de usa ( sau dos ) politica ( politic ).

    Poporului acestuia i-ar prinde bine sa cada putin pe ginduri si ma refer la acea utila fermentatie launtrica, fara de care omul devine inconsistent ca un afis .... . Poate in acest fel isi vine in fire si nu mai voteaza imbecili ....

    Sa ne amintim de buna-crestere, buna-cuviinta, profesionalism si un pic de cultura. Fara astfel de înzestrari, calitatile native ale oricarui personaj ( inclusiv public ) se îneaca în impostura .

    Inceput bun pentru orice gind si lucru putem pune in fiecare zi . Nu este nevoie de un inceput de an pentru astfel de decizie . Sa alegem neintirziat momentul in care ne ridicam , devenim verticali . Daca pentru a trai trebuie sa ne tirim mai bine ne ridicam si murim .

    Bunul Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii !

    Adrian Popescu

    RăspundețiȘtergere