joi, 6 aprilie 2017

Buget Oras Mizil 2017

Azi a avut loc sedinta Consiliului Local Mizil pentru adoptarea bugetului pe 2017. M-am dus increzator ca vom avea o dezbatare despre prioritati si proiecte pentru Mizil si mizileni. Ma asteptam la o atmosfera electrizanta si plina de energie, care sa duca la proiecte pentru oras, transpuse in bugetul local.

Nimic din toate astea. A fost o atmosfera sumbra si fara energie.

Ca o prima observatie, nu a existat nici o dezbatere publica pe marginea bugetului. Mai mult, cu exceptia consilierilor din comisia de buget-finante, ceilalti consilieri nu au avut acces la buget decat in aceasta dimineata.

Trecand la dezbaterea bugetului in consiliul local, directorul economic, Doamna Daniela Dinu, ne-a citit raportul de specialitate. Dupa citirea lui, am inceput sa pun intrebari referitoare la cifrele din buget, la care mi-a raspuns pe un ton iritat, facand trimitere la buget. Nimeni nu a mai avut intrebari sau nelamuriri. S-a trecut pe repede inainte la votare si bugetul a fost votat cu 13 voturi pentru si 1 impotriva (al meu).

Si bugetul pe 2017 se invarte in jurul vechii teorii a "orasului sarac". Cea mai mare parte a cheltuielilor merg pentru functionarea primariei si a institutiilor din subordine. Investitiile sunt reduse (2.726.340 lei, din care investitii lucrari noi de 80.000 lei). Pentru a avea un termen de comparatie, Europe Direct, o institutie absolut inutila, este finantata in 2017 cu 62.000 lei de la bugetul local.

A fost o sedinta dezolanta, in care Consiliul Local Mizil s-a complacut in statutul de anexa a executivului. Din pacate, am ratat o ocazie importanta de a vorbi despre viitorul Mizilului, despre planuri de dezvoltare si despre cum putem folosi resursele bugetului in folosul orasului.

Minea Claudiu-Remus
Consilier local CL Mizil

Un comentariu:

  1. Liberali ajunsi in administratia publica prin metode socialiste aplica in timpul ,,administrarii,, politici .....socialiste . Adrian Popescu

    RăspundețiȘtergere