vineri, 8 iunie 2012

La sfarsit de campanie electorala

Campania electorala se apropie de sfarsit. Puterea se intoarce, pentru o zi, la alegatori.

Noi, PNTCD Mizil, ne-am propus sa aducem in fata alegatorilor oameni onesti. Ne-am propus sa facem o campanie electorala pozitiva si sa criticam ceea ce consideram ca nu functioneaza la actuala administratie, fara a recurge la atacuri la persoana si fara a ne demoniza contra-candidatii. Acum, la sfarsit de campanie, putem spune ca aceste obiective au fost atinse.

Pe 10 iunie, decizia va apartine.

Putem merge, ca oras, pe drumul deja cunoscut al actualei administratii: lipsa de transparenta in luarea deciziilor, secretomanie, realizari mediocre (desi ultimii ani au adus cateva imbunatatiri, in special pe partea de infrastructura). Pentru nerealizari, nici o data primarul nu este vinovat, intotdeauna altii sunt vinovati: presedintele, guvernul, prefectul, consiliul judetean, Uniunea Europeana si, in ultima instant, cetateanul nerecunoscator din Mizil, care refuza sa vada "sacrificiile" primarului. Pentru tot ceea ce nu merge, exista vesnica scuza a lipsei banilor. In tot acest timp, de la un an la altul, valuri de mizileni isi parasesc orasul, in cautarea unei vieti mai bune pe alte meleaguri.

Sau putem alege sa luam puterea din mana politicienilor si sa o redam oamenilor ca tine. Putem alege sa incercam si altceva. Ca orice schimbare, si aceasta produce neliniste si are riscurile ei inerente. Oamenii noi vin cu entuziasmul unui nou inceput. Putem, ca oras, sa ne redefinim prioritatile si sa alocam putinele resurse disponibile potrivit acestor prioritati.

Prima noastra prioritate consta in crearea de locuri de munca. Este, credem noi, principalul instrument prin care oamenii isi pot recapata independenta si demnitatea. Oamenii isi pot asigura, prin propria munca, cele necesare lor si familiilor lor. Politicienii nu vor asta. Ei vor ca oamenii sa fie in continuare dependenti de stat, de ajutoarele de stat, de pomenile (electorale sau nu) cu care va cumpara nu doar votul, ci si sufletul.

Asta este alegerea pe care urmeaza sa o facem pe 10 iunie. Pe de o parte, un viitor sigur, dar mediocru. Pe de alta parte, libertatea de a ne alege un alt drum, mai riscant, dar cu posibilitati mai ridicate. Noi ne-am decis deja. Asteptam cu incredere si alegerea mizilenilor.

6 comentarii:

  1. BRAVOOO.UN ARTICOL SUPER CA SI CANDIDATUL PE CARE L ATI ALES PENTRU A CANDIDA LA PRIMARIA ORASULUI MIZIL.DOMNA POPESCU E UN MIZILEAN ADEVARAT AL ORASULUI SI MERITA O ASTFEL DE SANSA DIN PARTEA UNUI PARTID CU TRADITIE.FELICITARI PENTRU TOT CEEA CE FACETI PTR ORASUL MIZIL SI MIZILENII NOSTRII. ati ingalbenit mizilul SI MA BUCUR CAND VAD AFISELE PESTE TOT.SIMT CUM RENASTE PARTIDUL,CUM CAPATA HAINE NOI DE SARBATOARE.bravooo inca o data.acelasi stanescu ion

    RăspundețiȘtergere
  2. buna mizileni.mai e putin pana la incheierea campaniei la primaria orasului Mizil.m am bucurat anul acesta vazand campania pe care a ti facut o.o campanie frumoasa,onesta si plina de viatza.sper ca pe 10 iunie sa triumfe dreptatea si sa LUAM ROMANIA INAPOI.felicitari ptr felul in care candidatul vostru domna mady popescu s a prezentat in aceasta campanie...o mizileanca ambitioasa care face cinste partidului ,pe care l reprezinta cu onoare.bravo echipei pntcd mizil.pe 10 o sa aveti votul meu pentru candida vostra la functia primar si pentru consilieri la consilul local.SORIN

    RăspundețiȘtergere
  3. EXCELENT articol...felicitari pentru tot ce ati facut in campania asta si candidati propusi....domnilor.dl radu

    RăspundețiȘtergere
  4. un articol f bun .felicitari celui care la scris. e adevarul pur.sper ca mizilenii sa se trezeasca si sa voteze schimbarea si candidatul partidului.domna mady popescu chiar m a suprins pozitiv cu campania pe care a facut o in oras. am vazut sigla partidului nostru peste tot in oras ca in vremurile bune.bravo ei si staffului ei de campanie..de data asta v ati miscat peste tot.sper sa faceti o figura frumoasa pentru ca partidul o merita.LUATI ROMANIA INAPOI.

    RăspundețiȘtergere
  5. salutare all.bravo .un articol super,o camapnie f buna,niste candidati pe masura....ma bucur sa vad ca mizilul si mizilenii lui s au trezit la viata si vor sa schimbe in bine orasul.tineti o tot asa si reteta succesului e asigurata.un mizilean

    RăspundețiȘtergere
  6. felicitari.sper ca maine o sa fiti pe podium.chiar o meritati.un mizilean

    RăspundețiȘtergere