miercuri, 25 aprilie 2012

Comunicat PNTCD Mizil: Mutilarea Mizilului




De cateva saptamani, o pata a aparut pe fata Mizilului: statuia poetului de curte ceausist, Adrian Paunescu, s-a infiltrat in viata orasului. Autoritatile locale au preferat sa distruga un parc si sa indeparteze o cruce pentru a face loc unui monument hidos, al unui personaj care nu are nici o legatura cu orasul.

Amplasarea acestei statui nu a fost precedata de o consultare publica, asa cum ar fi fost normal. Decizia s-a luat intr-un grup restrans, practic peste noapte, fiind validata de un consiliu local obtuz.

Noi, PNTCD Mizil, nu suntem in masura in acest moment sa corectam aceasta monstruozitate. In momentul in care vom fi prezenti in consiliul local - indiferent cand se va intampla asta, incepand din iunie 2012 sau mai tarziu - vom incepe demersurile pentru indepartarea acestei statui. Vom initia o dezbatere publica, care sa decida ce isi doresc mizilenii pe acel amplasament: revenirea crucii, statuia lui Constantin Brâncoveanu sau a lui Ioan G. Cantacuzino ori o alta varianta.

Administratia actuala nu trebuie sa mizeze pe faptul ca timpul va aduce uitarea.


NOTE:

1. Sursa fotografiei: www.adrian-ondin.ro

2. Alte articole si reactii pe aceeasi tema, pe diverse situri mizilene:

Miziliada: Bustul si arbustul

Miziliada: PEZ

1acolo: "Bustul" lui Paunescu a rasarit la Mizil

adrian-ondin.ro: Am taiat copacii... si am plantat un poet

4 comentarii:

  1. 1acolo: sa speram ca vom avea ocazia ca promisiunea sa nu ramana la stadiu de articol pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. mizileni luati atitudine..orasul e plin de gropi,de caini,murdar iar actualul si iubitul nostru primar ridica statui si taie panglici.domnule primar te rugam mai lasa treburile alea importante pe la strasbourg si mai ocupate si de orasul nostru drag...sau daca iubesti atat strasbourgul mutate acolo si candideaza poate obtii acolo un alt mandat.nu vrem statui ci drumuri,apa si canalizare....NU VREM STATUI ....ci un oras frumos ,curat si oameni veseli ca au pe unde merge fara sa se inamoleasca si inoroiasca,care au cu ce sa se spele nu sa aduca apa de la coltul strazii.dupa ce mizilenii vor avea de toate puteti sa umpleti parcurile de tot ce doriti dar pana atunci prioritatile sa fie cele mai importante pentru dumneavoastra respectiv drumuri ,apa si canal pentru toti mizileni.

    RăspundețiȘtergere
  3. excelent articolul.e exact ce lipsea orasului.avem de toate vorba omologului de mai sus...tichia de margaritar LIPSEA ca in rest avem de toate.da nu inteleg daca il iubeste asa de mult pe dl paunescu de ce nu si a pus statuia in fata casei,A FARMACIILOR sau in iubitul sau cartier Dallas.UN MIZILEAN

    RăspundețiȘtergere