joi, 12 aprilie 2012

Adevarata lupta

Campania electorala ce sta sa inceapa ne va aduce in prim plan (la Mizil si aiurea) o lupta politica ce se va purta fara scrupule. Dar ceea ce se vede nu e o lupta de principii si idei. E o lupta de persoane/grupuri si de acaparare sau mentinere a puterii. Cu scantei si spectacol, dar fara o miza reala pentru cetateanul de rand ("PDL=USL=aceeasi mizerie" cum s-a scandat in ianuarie in Piata). La limita, batalia se da intre un grup uneori incompetent, uneori corupt cu alt grup (incompetent, corupt sau ambele).

Adevarata lupta este insa alta: este lupta intre adeptii confiscarii statului si adeptii libertatii.

Pe de o parte, sunt cei care isi doresc puterea no matter what, pentru a o folosi in folos propriu si impotriva adversarilor politici si a cetatenilor. Ei sunt cei care au preluat statul roman comunist si l-au perfectionat intr-un agresor desavarsit impotriva cetatenilor. Sunt cei pentru care orice intreprinzator nu e decat un potential evazionist care trebuie amendat. Si orice cetatean e un posibil conspirator, care trebuie controlat prin orice mijloace.

Pe de alta parte, sunt cei dedicati libertatii si democratiei. Sunt cei pentru care politica nu este decat un instrument in construirea prosperitatii individuale si in mentinerea libertatii. Sunt cei care va spun ca statul trebuie sa fie in slujba cetateanului, nu invers.

Vor aparea in curand candidatii pentru primar si pentru consiliul local. Priviti-i! Ii veti putea plasa imediat in una din cele doua categorii de mai sus. Pe cea mai mare parte ii veti putea incadra fara probleme in grupul ahtiatilor de putere, acel grup obtuz si netransparent, care ne-a "daruit" monstruosul bust al poetului ceausist.

Veti gasi insa si oameni dedicati libertatii, democratiei si comunitatii. Poate anonimi. Poate de la partide mici. Si fara resurse pentru a face o campanie electorala desantata, plina de pomeni electorale.

Depinde de voi daca veti alege oameni in slujba comunitatii sau plasatori de monstri in parcurile orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu