marți, 14 mai 2019

Inregistrare sedinta CL Mizil 23.04.2019 (aprobare buget)

In sedinta CL din 23.04.2019, am facut cateva amendamente la bugetul UAT Mizil.
Prezentarea lor, argumentele etc de la minutul 27 pana la minutul 43.
Interesant cine raspunde la ele si care au fost argumentele pentru respingerea lor. Si, dincolo de asta, sunt 15 minute care permit intelegerea raporturilor de putere din Primaria Mizil, din Consiliul Local Mizil si dintre executivul primariei si consiliul local.
Concluziile le trage fiecare...
Vizionare placuta!
Inregistrare sedinta CL 23.04.2019

Minea Claudiu Remus
Consilier local

Un comentariu:

  1. Inregistrarea lasa de dorit mai ales la capitolul sunet . Microfoanele de pe masa sint pentru panoplie ? Administratia locala nu are interes ca vocile celor din sala sa fie inteligibile ?

    Prezentarea bugetului a fost facuta cu emotie , nervozitate , vorbe multe si de neinteles .
    Pe domnul Ciobanu ( presedinte de sedina ) il minca palma stinga la sfirsitul prezentarii bugetului ; o fi vreun semn de bun augur ?

    Registrul spatiilor verzi care trebuia intocmit ( conform reglementarilor legale ) de peste 8 ani primeste alocare de 30.000 lei . In tot acest timp multe spatii verzi au disparut sub asfalt , beton iar pe multe dintre ele au aparut constructii , ilegale . Banii vor fi cheltuiti si registru vom mai vedea daca vom avea ......La fel ca in cazul PUG ......

    ,,Bugetul local n-are cum sa fie mai mult decit posibilitatile reale ,, minutul 33:07 . Posibilitatile reale ale bugetului pot asigura numai salariile imense si nemeritate ale functionarilor ( multi si ineficienti ) si cheltuielile indirecte cu acesti functionari . Citi salariati are acum administratia locala raportat la numarul de cetateni si citi salariati avea acum 30 de ani raportat la numarul de cetateni ?

    Am incercat sa fiu foarte atent ( pe sunet ) la argumentele / explicatiile domnului butuceanu ( minutul 37:45 ) . N-am reusit sa inteleg ce spunea . Sint convins ca erau argumente naucitoare .

    Domnul craciun foarte vocal ..... interesant ..... Pacat de profesionalismul dumnealui . L-a ,,imbalsamat'' in compromisuri de tot felul .

    Ca o concluzie ; proiectul de buget este un document care in mod firesc trebuie sa genereze discutii intense si nu apatie si resemnare . Daca privim la componenta politica a consiliului local ma gindesc , din nou , ca acest proiect trebuia sa genereze discutii , negociere .

    Inregistrarea asta imi confirma ceea ce am constatat din primele luni ale actualei administratii locale . Culoarea politica , doctrinele , principiile sint ignorate in momentul in care mandatul este validat si ,,ciolanul ,, ( banul public ) inhatat . Festinul este in plina desfasurare . Cetateanul platitor este reprezentat de consilieri de ,, nadejde ,, care le reprezinta interesele ,, cu brio ,, ... Vremelnicia voastra tot la cimitir sfirseste . Consilier local doar pentru statut social si pentru indemnizatie putea sa fie si Fotida .

    Minutul 43:41 ; un consilier local ( imi este greu sa il identific pe o inregistrare vadit neconforma si facuta de mintuiala ) il saluta pe domnul Minea la plecare cu un ,, Buna ziua ,, prin care ii reproseaza faptul ca nu a salutat la iesirea din sala . Stimabile consilier ( oricare ai fi ) comportamentul dumitale a fost unul mojicesc . Un om educat nu cere salutul nimanui . Un om educat atunci cind nu primeste salut de la o persoana isi pune intrebarea daca nu cumva a gresit el cu ceva si efectiv nu merita salutul . In opinia mea majoritatea celor prezenti nu merita sa fie salutati . Nu vi se cuvine nimic stimabililor consilieri doar pentru faptul ca ridicati mina si votati imbecilitati . Statutul de consilier local il confundati cu acela de vataf . Va aflati acolo pentru folosul cetatenilor si nu pentru folosul personal .
    Va aflati acolo sa puneti intrebari administratiei publice locale , sa cereti acesteia ceea ce este necesar cetatenilor pe principii etice sa negociati pe astfel de principii . Confundati spatiul si proprietatea publica cu mosia voastra . In opinia mea faptul ca sinteti consilieri locali este o simpla aflare in treaba ; fara scop si fara utilitate pentru cetatenii ce ( ar trebui sa ) ii reprezentati .



    Adrian Popescu

    RăspundețiȘtergere