marți, 29 noiembrie 2016

Mizil, 29.11.2016 - administratie locala cu o abordare pro-business.

Putina lume realizeaza faptul ca azi s-au intamplat, la Mizil, lucruri de o importanta exceptionala, al caror impact pe termen lung este greu de estimat la acest moment.

Printr-o hotarare a Consiliului Local Mizil (adoptata in unanimitate, vom vedea mai jos de ce este important), a fost stabilita o noua zonare a terenurilor din intravilanul orasului Mizil. Prin aceasta zonare, au fost trecute in clase inferioare terenurile din zona industriala MFA-Relaxa si Parcul Industrial, ceea ce va face ca impozitele pe teren platite in 2017 sa fie mai mici decat cele din 2016.

Printr-o alta hotarare, de stabilire a impozitelor si taxelor locale pentru 2017, nivelul de taxare a fost mentinut la acelasi nivel fata de 2016.

Cele doua masuri, dezbatute intens in ultima saptamana, marcheza intrarea intr-o noua abordare a relatiei administratiei locale mizilene cu firmele locale. Firmele locale inceteaza sa mai fie privite ca “vaca de muls”, bune doar sa plateasca taxe si impozite. Relatia administratiei locale cu mediul de afaceri se transforma intr-una de respect si parteneriat, cu beneficii de ambele parti, astfel incat Mizilul sa devina un loc profitabil pentru afaceri, sa cream noi locuri de munca, iar bugetul local sa aiba surse stabile de venituri pe termen lung.

Asa cum am spus mai sus, aceasta noua directie pro-business a fost sustinuta de intreaga clasa politica locala (executivul primariei, consiliul local). Asta imi da o imensa incredere ca, in lunile si anii viitori, vom putea ameliora in continuare mediul de afaceri local, astfel incat Mizilul sa devina un oras antreprenorial, unde firmele si administratia locala au o relatie corecta si profitabila.

Stim ca firmele locale au preferat, in trecut, sa aiba o relatie mai degraba distanta cu administratia locala. Prin masurile de azi, le invitam sa devina membrii mai activi ai comunitatii locale mizilene, sa se implice mai mult in proiecte locale. Politicienii locali au deschis usa colaborarii. E momentul ca firmele sa parcurga, cu incredere, jumatatea de drum ce le revine pentru a ne intalni la mijlocul drumului.

Putem face, din Mizil, un loc mai bun. Astazi ati avut una din dovezi ca alesii locali lucreaza in folosul comunitatii locale. Vor urma si altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu