marți, 24 decembrie 2013

Sarbatori fericite!

A mai trecut un an.

Pentru PNTCD Mizil, anul 2013 a fost un an bun.

A fost anul in care, la conducerea organizatiei Mizil, au venit juniorii anilor '90, deveniti adulti intre timp. Remarcabilii lideri ai anilor '90 au facut un pas inapoi, predand puterea si responsabilitatile unei noi generatii. Transferul s-a facut cu calm si bucurie, fara scandaluri, acuzatii sau plecari din partid. Asta e normalitatea, din pacate rar intalnita in viata politica romanesca.

A fost anul in care am inceput creionarea unui program pentru Mizil, pentru anii ce vin. Inca mai sunt multe elemente de pus cap la cap, pentru ca a trebuit sa lucram deseori cu informatii incomplete - traim, din pacate (iarasi din pacate!), intr-o lume in care informatia este cu strasnicie tezaurizata, in loc de a fi lasata libera si valorizata.

A fost anul in care multi oameni noi s-au apropiat de PNTCD Mizil, atrasi de atmosfera deschisa. Multi dintre ei nu au fost nici o data implicati in politica. E un lucru care ne bucura. Mai stim ca sunt inca multi altii carora, din diverse motive, le este teama sa iasa la lumina. Va intelegem si va cerem sa ramaneti calmi - va veni o zi in care energia si competentele voastre vor putea fi puse in slujba comunitatii.

A fost anul in care am aflat (cu uimire, va marturisim!) ca sunt multi care ne intreaba: "cum, mai exista PNTCD la Mizil?". Da, exista si nu a incetat nici macar o singura zi sa existe dupa reinfiintarea partidului dupa 1989. Ne-am scufundat, ca societate, intr-o lume tot mai lipsita de speranta si tot mai putin receptiva la adevaratele valori - nu-i de mirare ca PNTCD Mizil, foarte putin dispus la compromisuri-pentru-o-bucata-de-paine, a cazut intr-un con de umbra.

A fost, in esenta, un an al sperantei. Intr-o lume tot mai lipsita de speranta, noi avem din plin. Vi-o transmitem si voua, pentru ca - asa cum o lumanare care aprinde o alta lumanare nu se stinge - tot asa, o raza de speranta daruita celui de langa tine nu te lasa fara de speranta.

Va uram sa va bucurati de sarbatori alaturi de familie si de cei dragi. Va uram ca anul viitor sa va aduca bucurie in viata, speranta in suflete, sanatate si credinta.

Sarbatori fericite!

Un comentariu:

  1. Craciun Fericit!...si pace in suflet!
    Vino si ia imagini miscatoare gif de Craciun foarte frumoase pentru blog.
    Coltisor de Rai
    Animated Gif Free
    Valy

    RăspundețiȘtergere