vineri, 11 noiembrie 2011

A mai trecut un an…

“Mi-am facut un examen de constiinta. Am trecut in revista toate suferintele si mizeriile prin care am trecut de-a lungul puscariilor, a anilor de detentie, a persecutiilor post penitenciare. Si cred ca as opta pentru acelasi destin. Cred ca destinele noastre sunt scrise dinainte. Eu nu sunt fatalist dar, daca mi s-ar ridica in fata aceleasi alternative, ceea ce as alege ar fi tot trecutul pe care l-am trait si pe care l-as repeta cu seninatate.”

Sursa: Romania Libera din 13 noiembrie 1995Este 11.11.2011 si a mai trecut un an… Societatea romaneasca traieste in aceeasi sufocanta lipsa de moralitate publica. Si, totusi…

Totusi, sunt semne care vestesc ca “asa nu se mai poate”. Sunt semne ca au aparut nuclee ale unui alt fel de societati. Deocamdata sunt disparate si departe de a forma masa critica necesara unei schimbari profunde.

Mesajul meu este sa va pastrati speranta. Dincolo de zornaitul de catuse – care pare sa devina emblema actualei clase politice – se afla o alta lume, ce asteapta sa fie construita. De mine, de tine, de cei de langa noi. De jos in sus mai degraba decat de sus in jos.

Din ceruri, Corneliu Coposu ne zambeste si ne indeamna, cu seninatate, sa ducem Visul mai departe. Prin urmare, voi toti, cei care credeti in libertate, in democratie, in moralitate, in altruism… stergeti-va lacrimile si treceti la treaba. Sunt inca foarte multe de facut.

Multumim pentru tot, Seniorule!


Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu